Welkom in Srinagar - Reisverslag uit Srinagar, India van Isis, Devi, Ineke en Hans Janssen - WaarBenJij.nu Welkom in Srinagar - Reisverslag uit Srinagar, India van Isis, Devi, Ineke en Hans Janssen - WaarBenJij.nu

Welkom in Srinagar

Door: Ineke Nijhuis

Blijf op de hoogte en volg Isis, Devi, Ineke en Hans

06 Juni 2015 | India, Srinagar

Optimistisch gedacht dat we de reis van Bhagsu naar Srinagar wel in 12 uur konden doen. De werkelijkheid is anders. Tot Jammu ging het nog voorspoedig. Daarna werd de weg slecht en nam de drukte toe. Op de hobbel wegen met gaten konden we niet meer dan 50 km per uur halen. en dan is Srinagar heel ver weg. Onze tijd probeerden wij te verdrijven met het spotten grandioze teksten op de borden langs de weg. Don't be sily in the hily, beter late than never, live is a journey compleet it, time is money life is preciouses, after wisheky driving risky. En zo zijn er nog veel meer belerende teksten, maar wel nodig. Want dit geeft wel aan hoe het gesteld is met de verkeersregels in India. Het is een hele uitdaging om de weg op te gaan. Maar na een reis van 15 uur komen we dan uiteindelijk toch aan in Srinagar bij Dahl lake. Hoe we dan verder moeten weten we niet. Onze telefoons doen het niet meer naar dat we Jammu zijn gepasseerd. Jammu & Khasmir is omstreden gebied en de regering wil controle. Dus geen mobiel telefoon verkeer met simkaartjes die niet in dat gebied zijn gekocht. Gelukkig is iedereen wel heel vriendelijk en behulpzaam. Er wordt een telefoontje gepleegd en voor we het weten komen Maria en Isaq ons met 2 auto's ophalen.
Ze lagen al te slapen, maar voor gasten uit Nederland zijn ze graag bereid om uit bed te gaan en die verdwaalde Hollanders op te pikken. En als we dan na een lange dag reizen op gevouwd in een klein autootje aan komen in het geweldige huis van onze gastheer en gastvrouw staat het eten op tafel. Wat een geweldig ontvangst. En het bed bij hen is geweldig. Zacht met zalig ruikende lakens ruiken. Zo'n fijne kamer hebben we nog niet gehad in India. Voor de kinderen liggen de school uniformen al klaar op bed. Dat belooft een goede tijd te worden